Следвайте Гласове в Да напомним, че наложените от САЩ санкции срещу

...
Следвайте Гласове в Да напомним, че наложените от САЩ санкции срещу
Коментари Харесай

САЩ почти премахна санкциите срещу Венецуела и разреши на Chevron да извършва добива на нефт в тази страна

Следвайте " Гласове " в 
Да напомним, че наложените от Съединени американски щати наказания против нефтения бранш на тази страна задълбочиха икономическата и обществената рецесия във Венецуела, което бе последвано от блокирането на обществените мрежи и всеобща емиграция на жителите заради възходящата поради бедността престъпност. Инфлацията доближи над един милион % и в страна всеобщо стартира потреблението на биткойни, като по-късно президентът на страната Николас Мадуро вкара националната криптовалута El Petro.

Но в този момент обстановката внезапно стартира да се трансформира. Министерството на финансите на Съединени американски щати позволи и даде съответния лиценз на американската компания Chevron, както и нейните дъщерни компании, да правят рандеман на петрол във Венецуела. Според министерството, по този метод „ ще се облекчат страданията на венецуелския народ и ще се поддържа  възстановяването на демокрацията “.
Според организация Bloomberg, по този метод Съединени американски щати ще усили добива на петрол в международен мащаб за цената на това изкопаемо гориво да падне.
Генералният лиценз №41 разрешава на американската енергийна компания Chevron, както и на нейните дъщерни компании да възобновят първоначално част от своята пълноценна активност във Венецуела. Официално се позволява добивът на петрол и производството на нефтопродукти, с което в действителност се занимава взаимната компания Chevron в тази страна. Разрешава се и цялостното техническо обслужване. Досега Chevron имаше право единствено да поддържа активите си. И по-важното, позволява се продажбата и износа на петрол и нефтопродукти за Съединени американски щати при изискване, че те са създадени от Chevron или от нейните дъщерни компании.

Лицензът както преди не разрешава заплащането на налози и хонорари на венецуелското държавно управление, заплащането на дивиденти на венецуелската нефтена компания PDVSA, както и на всички организации, на които PDVSA има над 50% от техните дялове. Освен това, неразрешен е износът на петрол и нефтопродукти където и да било другаде, с изключение на в Съединени американски щати. Забранено е да се прави бизнес с каквито и да било организации във Венецуела, които са благосъстоятелност или се управляват от Русия.
Лиценз №41 е с годност 6 месеца.
Вторият лиценз №8К позволява някои транзакции с PDVSA за четири компании:  Halliburton, Schlumberger Limited, Baker Hughes Holdings и Weatherford International. Тези транзакции са позволени до 26-ти май 2023 година в това число.
Министерството на Съединени американски щати отбелязва, че дава тези лицензи в предверието на договарянията на държавното управление на Мадуро с опозицията, които би трябвало да се състоят в Мексико. Лицензите могат да бъдат анулирани, „ в случай че Мадуро не организира добросъвестни избори или не си извърши отговорностите “.
Съединени американски щати вкара доста твърди наказания против Венецуела и PDVSA през 2019 година, когато упрекна Мадуро във подправяне на изборите. А през месец юни тази година Reuters заяви, че Съединени американски щати за първи път от две години са разрешили доставките на венецуелски петрол в Европа, с цел да размени вноса от Русия.
Ситуацията се усложнява и към този момент няма информация какво ще стане с националната криптовалута на Венецуела El Petro, която е обезпечена точно с нефта на тази страна.
 
Източник: kaldata.com
 
 
 
26 Ное 202222925 Ное 202219224 Ное 2022134523 Ное 202210723 Ное 202220722 Ное 20221408КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани24 Ное 202231019 Ное 202282618 Ное 2022244524 Sep 20223000
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР